Arrangementer

Kommende arrangementer

Lørdag d.30. september      kl.14.00                Indvielse og sæsonstart   

Søndag d.29. oktober          kl.09.00                Søndags brunch                       

Søndag d.12. november      kl.10-12                Store vinterbadedag

Søndag d.26. november      kl.09.00                Søndags morgenmad

Torsdag d.21. december      kl.19.00                Solhvervstræf

Nærmere besked om arrangementerne bliver sendt ud til medlemmerne.

______________________________________________________________________
Kom til Store Vinterbadedag og få et koldt gys.

Søndag den 12. november 2017 kl. 10-12 inviterer alle Nordsjællands badelaug til et fælles åbent hus arrangement, hvor interesserede får mulighed for at prøve kræfter med vinterbadningens glæder helt gratis.

Går du med en drøm om at blive vinterbader, så er det et godt tidspunkt at starte nu, før det for alvor bliver koldt. Chancen er der søndag den 12. november, hvor badelaug langs kysten fra Nivå til Hundested samt Nødebo inviterer til Store Vinterbadedag. Her har alle interesserede mulighed for at afprøve vinterbadningens glæder og opleve en tur i saunaen i de badelaug, der byder på den luksus.

Wellness for krop og sjæl
– Vinterbadning er ren wellness for krop og sjæl, fortæller Bo Rathsach, formand for Snekkersten Badelaug og initiativtager til Store Vinterbadedag. – Der er noget helt unikt ved at komme i det kolde vand. Kroppen bobler af velvære, når blodet og endorfinerne pumper rundt i kroppen og man bliver fyldt med et enormt mentalt overskud. Den oplevelse vil vi gerne give alle mulighed for at prøve. Derfor er vi i Nordsjælland gået sammen om et åbent hus arrangement, der forhåbentlig vil lokke mange nysgerrige til.

Store Vinterbadedag for alle
– Vi har et håb om, at Store Vinterbadedag bliver en dag, hvor nybegyndere og etablerede vinterbadere mødes, siger Bo Rathsach og fortsætter. – For de etablerede vinterbadere er det jo en oplagt mulighed for at komme på gæstebesøg i et andet badelaug end ens eget. Forhåbentligt bliver det starten på en tradition, hvor vi én gang om året sætter fokus på vinterbadning.

Populært som aldrig før
Interessen for vinterbadning er nærmest eksploderet over de senere år. Ifølge foreningen Vinterbadere i Danmark er der mere end 31.000 registrerede vinterbadere i Danmark og det tal stiger år for år.
Bo Rathsach uddyber: – Vi kan klart mærke en stigende interesse for vinterbadning i Nordsjælland. Der er dukket flere nye badelaug op de senere år og mange af de etablerede badelaug har oplevet en fordobling af medlemstallet.
Det er en positiv udvikling, for vi mener jo, at vinterbadning er godt for folkesundheden. De fleste medlemmer kan i hvert fald skrive under på, at de ikke er nær så ofte syge, efter de er begyndt at vinterbade. Tror man ikke på det, kan man jo lade det komme an på en prøve, slutter Bo Rathsach med et smil.
Interesserede kan kontakte det nærmeste badelaug på deres respektive hjemmesider, hvis de vil vide mere.

[Faktaboks]
Store Vinterbadedag afholdes søndag den 12. november kl. 10.00-12.00 her:
Badeklubben Trekanten, Hundested – Skansevej v/P-plads til stranden
Espergærde Badelaug – Strandvejen 167 (den gamle skobutik)
Hornbæk Badelaug – Hornbæk Havn v/Østre Mole
Kronborg Badelaug – Nordhavnen v/Søndre Mole (rødt skur)
Nivå Pingvinerne – Nivå Strandpark v/Restaurant Trekosten
Nødebo Vikingerne – Krostien 11, Nødebo
Snekkersten Badelaug – Strandvejen 71 v/Søndre Mole
Tisvildeleje Vinterbadere, Hovedgaden 110
NB! Husk at medbringe håndklæde og evt. morgenkåbe
____________________________________________________________________________

gusarrangementer i sauna

Hornbæk Vinterbadelaug har besluttet ikke at arrangere gus-arrangementer i saunaen.

Denne beslutning er taget på baggrund af et svar på et læserbrev fra Bente Klarlund Pedersen, overlæge på Rigshospitalet, der blandt meget andet forsker i, hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden. (Politiken, januar 2012).

I sit svar stiller Bente Klarlund Pedersen spørgsmålstegn ved de mange påstande om, at saunagus skulle påvirke menneskers sundhed, ved bl.a. at være godt for immunsystemet, lunger, nyrer og fordøjelse, endog medvirke til, at blodet renses og blodtrykket reguleres. Påstande, der alle er udokumenterede.

Vi har yderligere fået følgende svar på en henvendelse, vi foretog til Astma- og Allergiforeningen, at saunagus kan give luftvejsirritationer samt risiko for astma.

Hvor nogle måske vil føle et ekstra velvære, kan andre således risikere at få eksem og alvorlige hududslet forårsaget af de forskellige olier, der anvendes.

Det vil vi ikke udsætte vore medlemmer for.